IMG_1076240.JPG
S pomočjo zgodbice ZELO LAČNA GOSENICA smo spoznavali različno prehrano in pridobivali navade zdravega in raznolikega prehranjevanja. Ob poimenovanju sadja smo postopno prešli na štetje, razvrščanje in opisovanje položaja sadja.
...

IMG_2850240.JPG
Meseca maja smo še nekaj časa posvetili zgodbici o'' Zelo lačni gosenici'', ker je bila otrokom zelo všeč. Otroci so sodelovali pri eksperimentu z vodo in papirjem, naredili smo sadne gosenice, spoznali smo tehtnico s katero smo
...

IMG_2813240.JPG
V mesecu maju smo imeli uvajanje deklice. Otroci so se seznanili z glasbili in nanje tudi igrali. Ob ugodnih vremenskih razmerah smo otrokom pripravili različne gibalne poligone na terasi ter omogočili ustvarjalno igro v
...

IMG_0997240.JPG
V mesecu aprilu smo se pogovarjali o čustvih. Seznanili smo se s zgodbico ''Piščanček Pik'' in
s pomočjo slik obnavljali zgodbico. Vsakodnevno smo svoje razpoloženje preko slike pokazali na tabeli in označili svoje počutje.
...

IMG_2720240.JPG
Meseca aprila smo v naši skupini spoznali novo zgodbico:'' ZELO LAČNA GOSENICA''. Otroci so se ob zgodbici zelo zabavali. Zgodbo smo podoživljali ob različnih dejavnostih.
Otroci so spoznavali in okušali različno sadje in
...

6240.jpg
V mesecu marcu so otroci veliko ustvarjali z voščenkami. Poleg risanja smo se igrali z lesenimi geometrijskimi telesi. Kot v mesecu februarju, smo tudi v marcu imeli velik poudarek na gibanju.

IMG_0812240.JPG
Po pustnem rajanju smo se pogovarjali o družini. S pomočjo odraslega smo izdelali plakat hiško, na katerega smo nalepili svojo družinsko fotografijo, prepoznavali in poimenovali člane družine. Z likovnimi izdelki na temo družine
...

IMG_2686240.JPG
V mesecu marcu so otroci spoznavali in oblikovali pojem družine preko fotografij, pogovorov, zgodbic, pesmic in igre.
Otroci so uživali v igralnem kotičku –DOM ,kjer so hranili, previjali, kopali, oblačili in peljali na
...

IMG_0743240.JPG
V februarju smo se pripravljali na pusta. V revijah smo iskali in si ogledovali različne pustne šeme, jih prepoznavali, poimenovali in naredili plakat. Likovnimi izdelki, ki smo jih ustvarjali smo okrasili igralnico in
...

IMG_2575_2208.JPG
V predpustnem času smo se v naši skupini igrali s pustnimi oblačili in pustnimi dodatki. Ogledovali smo si različne revije in slikanice o maškarah in skupaj izdelali plakat.
Seznanili smo se z novo deklamacijo in
...

IMG_2435240.JPG
V skupini sva otrokom pripravila kotiček za telovadbo. Otroci so plezali po poligonu iz blazin in se plazili skozi tunel. Z otroki smo šli tudi prvič na sprehod okoli vrtca in opazovali njeno okolico.

Stran 1 od 3

Prijava

Kontakt z nami

Vzgojno izobraževalni zavod
Vrtec Zelena jama

  • Zvezna 24, Ljubljana
  • [01] 5206 710
  • [01] 5206 705
  • vrtec@zelenajama.si

Uradne ure

  • V vseh enotah vsak torek13:00 - 15:00
  • Sobota, NedeljaZaprto
  • PraznikiZaprto