Dodatne dejavnosti

V vrtcu Zelena jama ponujamo štiri oblike dodatnih dejavnosti. Potekajo v popoldanskem času, izvajajo jih zunanji izvajalci v prostorih enote Zelena jama, od 15.30 ure dalje.
Otroci od 4 – 6 leta starosti se lahko vključijo v:

UČENJE ANGLEŠKEGA JEZIKA – v letošnjem šolskem letu sodelujemo z jezikovno šolo ABIS in BIP. V okviru dodatnih dejavnosti se otroci od 4 do 6 leta v manjši skupini celo leto skozi igro naučijo osnov angleškega jezika.

PLES: Osnov plesa se lahko 4 - 6 letni otroci naučijo v okviru plesnega tečaja pod okriljem Plesne šole Minimundo. Omogočeno jim je zabavno in igrivo plesno izražanje ter spoznavanje različne plesne glasbe.

BALET: Otroci (4 – 6 let) preko igre spoznavajo nove gibe in osnovne baletne drže telesa. Raziskujejo gibanje telesa v prostoru ter s tem razvijajo koordinacijo. Spoznavajo klasično glasbo in se seznanijo z vsebino baletnih predstav, ob katerih pridobijo smisel za glasbo in ritem.

KOŠARKA: Otrokom od 4 -6 leta starosti omogočamo učenje osnov košarke saj se zavedamo, da sta razvijanje gibalnih sposobnosti in gibalni razvoj odločilna v zgodnjem otroštvu.

GIMNASTIČNE PRVINE: Deklice (4-6 let), ki so vključene v rekreativni program ritmične gimnastike, spoznavajo gimnastično abecedo, učijo se osnovnih prvin ritmične gimnastike s telesom, vadijo rokovanje z rekviziti ritmične gimnastike ter osvajajo plesne koreografije in baletne korake.

TABORI: Oddelki otrok od 4 do 6 let se udeležijo taborov, kjer so v neposrednem stiku z naravo. Seznanjajo se z življenjem na kmetiji, spoznavajo kmečka opravila, dela povezana z naravo, spoznavajo značilnosti slovenske kuhinje, kraja. Pri vseh dejavnostih sodelujejo po svojih zmožnostih.

ZIMOVANJE, LETOVANJE: ponujamo oddelkom 4 - 6 letnih otrok, zimovanje v Kranjski Gori, na Pokljuki in letovanje v Zambratiji. Poreč, Savudrija,..

NTC DELAVNICE: namenjene so otrokom od 4 do 6 let. Potekajo v enoti Zelena jama kot dodatna dejavnost preko NTC centra. Izvajata jih strokovni delavki Aleksandra Miklič in Petra Geiger. Več informacij o NTC delavnicah.

Prijava

Kontakt z nami

Vzgojno izobraževalni zavod
Vrtec Zelena jama

  • Zvezna 24, Ljubljana
  • [01] 5206 710
  • [01] 5206 705
  • vrtec@zelenajama.si

Uradne ure

  • V vseh enotah vsak torek13:00 - 15:00
  • Sobota, NedeljaZaprto
  • PraznikiZaprto